Mannerström
![]() |
Torskrygg i ugn a la Mannerström (mytaste.se) |
"Det är mycket nu". Håller verkligen med. Nu är det kockar på härsan och tvärsan så fort man sätter på TVn. Ändå har jag bara de markbundna kanalerna. Och Mannerström mitt i alltihop. Jag tycker faktiskt att han är bra som domare i "Sveriges Mästerkock". Han har integritet! Inget fjant här inte. Blir lite ledsen när han ser ett misslyckande som inte borde ha varit mm och det uppskattar jag. Han sätter sig inte på någon hög häst - som han mycket väl skulle ha kunna gjort! (Haha, Mannerström på en hög häst - såg plötsligt bilden framför mig).
Det jag i första hand tänker på är fisk, Mannerström vs fisk! Jag älskar fisk, all fisk tror jag (måste lägga in en liten brasklapp där..). Men rå fisk har jag inte någon högre tanke om. Kan inte tro att jag skulle vilja äta sushi t ex. Jag kan vara hur bestämd som helst att jag ska gå och handla fisk i ngt stånd, men när jag känner lukten, ändrar jag mig. Efter ett besök i Feskekörka kräktes jag!
Så, som ni förstår, är min fisk välstekt och överkokt! Har nog det efter pappa. Han fiskade väldigt mycket, så vi är uppvuxna på fisk. Alldeles färfärligt överkokt fisk. Den kunde få koka någon timme och sedan ligga kvar i spadet över natten. Det var kokt fisk det. Oftast med gräslökssås. Men det var gott! Bara fisken var "benlös"! Det minsta lilla ben och det var kört. Slutätet. Jag var inte gammal då jag började bena själv. Det tog tid, men det blev iaf benlöst!
Så, Mannerström, hur låter det? Tänk, om man hade haft råd (eller om Mannerström hade kunnat bjuda; nu var jag väl inte lite fräck..) att gå på hans "Sjömagasinet" (har han den fortfarande?) och kunnat beställa in fisk så som fiskkockarna anser att fisk ska vara tillagad? I stort sett rå; det är väl därför den faller isär i dessa blänkande skivor. Det vore väl nåt... Mannerström...?? Är du där? Hör du mig? Mannerström... hoho...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar